Usein kysytyt kysymykset

Miksi ostaa Matkadatan välittämä dataliittymä loman ajaksi?

Loma on tarkoitettu nautittavaksi ja lomakuvat jaettaviksi. Haluatko jakaa kuulumiset koti-Suomeen, tehdä ystävät kateellisiksi lomakuvilla tai tarkistaa miten sukulaistytöltä onnistuu koiran hoito? Myös soittaminen onnistuu kätevästi vaikkapa Messengerissä tai WhatsAppissa. Miksi käyttää aikaa ilmaisten wifi-verkkojen etsimiseen. Matkadatan välittämällä paikallisella prepaid-liittymällä jaat, chattaat ja surffailet silloin kuin se sinulle parhaiten sopii, ja aina parhaalla mahdollisella nopeudella. 

Lomaile rauhassa ilman huolta Suomessa odottavista suurista puhelinlaskuistaOstamalla Matkadatan välittämän prepaid-liittymän vältyt yllättäviltä roaming-maksuilta. Tiedät jo ennen lomaa, kuinka paljon puhelimen tai muun älylaitteen käyttö tulee maksamaan. Näin voit rauhassa keskittyä olennaiseen, eli lomailuun.  

Oman liittymän käyttö on turvallista. Avoimet nettiyhteydet esimerkiksi hotelleissa ja kahviloissa ovat usein turvallisuusriski. Käyttämällä nettiä oman liittymän ja SIM-kortin kautta vältyt ikäviltä yllätyksiltä, myös lomalla. Oheisessa linkissä on muutamia avoimiin wifi-verkkoihin liittyviä turvallisuusriskejä, joihin kannattaa perehtyä: https://yle.fi/aihe/artikkeli/2017/06/08/digitreenit-avoin-wifi-houkuttelee-ala-unohda-vaaroja

Miten Matkadata toimii?

Toimintamme on erittäin helppoa. Tilaat ja maksat SIM-kortin suomalaisten suosimilla maksutavoilla nettisivuiltamme ja maksun jälkeen me toimitamme SIM-kortin kotiisi 4-5 arkipäivässä. Matkakohteessa pistät kortin puhelimeen ja alat käyttää. Liittymä ei vaadi erillistä aktivoimista, vaan se aktivoituu heti päästyään verkkoon ja toimii siitä hetkestä kymmenen päivää. Malta kuitenkin mielesi matkakohteeseesi asti äläkä asenna korttia puhelimeen vielä koti-Suomessa.

Toimiiko Matkadatan kortti puhelimessani?

Kolme kokoa. Liittymän mukana tuleva SIM-kortti on ns. trio-kortti, eli siitä on irrotettavissa kaikki SIM-korttikoot: normaali, mikro ja nano. Matkadatan SIM-kortista on napsautettavissa helposti omaan puhelimeesi sopivan kokoinen kortti. Mikäli puhelimesi on SIM-lukittu, ota yhteyttä omaan operaattoriisi, jotta saat neuvoa kuinka purkaa lukitus.

Tarviiko Matkadatan liittymä rekisteröidä johonkin?

Ei tarvi. Olemme rekisteröineet kaikki kortit etukäteen.

Mitä netin käyttö maksaa ilman Matkadataa omalla liittymälläni?

Netin käyttö puhelimella ulkomailla, etenkin EU-alueen ulkopuolella on erittäin kallista.

Esimerkiksi DNA perii monissa "Matkadata-maissa" megatavusta 11,172 euroa. Sillä on kuitenkin yllätyksien välttämiseksi 60 euron hintakatto. Tämä mahdollistaa kuitenkin vain noin viiden megan (0,005 gigan) käyttämisen matkalla. Ilman hintakattoa 6 gigan hinnaksi tulisi 67 032 euroa!!

Telia on puolestaan  hinnoitellut esimerkiksi Australian nettisurffaamisen hinnaksi 0,99€/megatavu. Tuolla hinnalla kuluttaja saa tosin käyttöönsä maksimissaan vain 100 megaa päivässä. Lisäpaketit tämän päälle ovat 9,99 €/100 Mt. Käyttämällä Telian Reissupakettia kuuden gigan hinnaksi tulee 149,40 euroa.

Elisan hinnoittelu Australiassa on puolestaan 0,149 euroa megatavulta. Sen tarjoamalla Reissunetillä kuusi gigaa maksaa 119,40 euroa.

Matkadatan avulla säästät matkallasi siis vähintään 91,50 euroa!!

  Mitä voin tehdä liittymään sisältyvällä kuudella gigalla dataa?

  Puhelimen datan käyttö voi olla haastavaa selvittää, ellei tiedä mistä sitä puhelimesta etsiä. Nyrkkisääntö on kuitenkin, että videot kuluttavat huomattavasti enemmän dataa kuin muu käyttö. Toki myös monet taustalla häärivät ja sijaintiasi päivittävät sovellukset ottavat oman osansa datamäärästä. Alla muutamia esimerkkejä mitä kuudella gigalla saa tehtyä.

 • Päivitettyä Facebook-feedin 120 000 kertaa, tai
 • Avattua Twitter-feedin 90 000 kertaa, tai
 • Lisättyä kuvan Instagramiin 24 000 kertaa, tai
 • Lähetettyä 180 000 sähköpostia, joissa on pelkkää tekstiä, tai
 • Lähetettyä 15 000 sähköpostia, joissa jokaisessa on liitteenä yksi kuva, tai
 • Kuunneltua Spotify:ta noin 60 tuntia, tai
 • Katsottua jopa 21 tuntia standarditason streamausta, tai
 • Katsottua jopa 6 tuntia HD-tason streamausta, tai
 • Käytettyä jopa 16 tuntia Google Mapsia

 • Missä liittymä toimii?

  Liittymä toimii seuraavissa maissa: USA, Australia, Kiina, Hong Kong, Israel, Intia, Indonesia, Japani, Filippiinit, Vietnam, Singapore, Kambodža, Kazakhstan, Etelä-Korea, Laos, Macau, Taiwan, Bangladesh, Brunei, Malesia, Myanmar, Pakistan, Qatar ja Uzbekistan.

  Olen matkalla yli kymmenen päivää, mitä tehdä?

  Ei hätää. Yksi kortti on voimassa kymmenen päivää sen aktivoimisesta lähtien. Näin ollen voit ostaa myös useampia kortteja ja aktivoida uuden käyttöön, aina kun aiempi menee vanhaksi.

  Millä maksutavoilla ostaminen onnistuu?

  Maksutapoja on useita. Ostaminen onnistuu suomalaisten pankkien verkkopankeissa, sekä laskulla, osamaksulla ja Visan, Mastercardin ja American Exptressin luottokortilla. Myös MobilePay maksaminen onnistuu.

  Miten ja kuinka nopeasti saan liittymän tilauksen jälkeen?

  Saat liittymän postitse tyypillisesti 4-5 arkipäivän sisällä tilauksesta. Postitamme liittymäsi viimeistään seuraavana arkipäivänä 1. luokan kirjeenä. Kirjeen perille tulo kestää tyypillisesti 4-5 arkipäivää.  

  Nopealla toimitusajalla pyrimme varmistamaan, että saat liittymäsi ennen lomalle lähtöä ja voit rauhassa keskittyä loman odotukseen. Suosittelemme kuitenkin tilaamaan liittymän 2 viikkoa ennen lomalle lähtöä. 

  Kahden tai useamman liittymän tilaajalle toimitus on ilmainen. Yhden liittymän toimituskulut ovat 2,90 €.