Usein kysytyt kysymykset

Miksi ostaa Matkadatan välittämä dataliittymä loman ajaksi?

Loma on tarkoitettu nautittavaksi ja lomakuvat jaettaviksi. Haluatko jakaa kuulumiset koti-Suomeen, tehdä ystävät kateellisiksi lomakuvilla tai tarkistaa miten sukulaistytöltä onnistuu koiran hoito? Myös soittaminen onnistuu kätevästi vaikkapa Messengerissä tai WhatsAppissa. Miksi käyttää aikaa ilmaisten wifi-verkkojen etsimiseen. Matkadatan välittämällä paikallisella prepaid-liittymällä jaat, chattaat ja surffailet silloin kuin se sinulle parhaiten sopii, ja aina parhaalla mahdollisella nopeudella. 

Lomaile rauhassa ilman huolta Suomessa odottavista suurista puhelinlaskuistaOstamalla Matkadatan välittämän prepaid-liittymän vältyt yllättäviltä roaming-maksuilta. Tiedät jo ennen lomaa, kuinka paljon puhelimen tai muun älylaitteen käyttö tulee maksamaan. Näin voit rauhassa keskittyä olennaiseen, eli lomailuun.  

Oman liittymän käyttö on turvallista. Avoimet nettiyhteydet esimerkiksi hotelleissa ja kahviloissa ovat usein turvallisuusriski. Käyttämällä nettiä oman liittymän ja SIM-kortin kautta vältyt ikäviltä yllätyksiltä, myös lomalla. Oheisessa linkissä on muutamia avoimiin wifi-verkkoihin liittyviä turvallisuusriskejä, joihin kannattaa perehtyä: https://yle.fi/aihe/artikkeli/2017/06/08/digitreenit-avoin-wifi-houkuttelee-ala-unohda-vaaroja

Miten Matkadata toimii?

Toimintamme on erittäin helppoa. Tilaat ja maksat SIM-kortin suomalaisten suosimilla maksutavoilla nettisivuiltamme ja maksun jälkeen me toimitamme SIM-kortin kotiisi 4-5 arkipäivässä. Matkakohteessa pistät kortin puhelimeen ja alat käyttää. Liittymä ei vaadi erillistä aktivoimista, vaan se aktivoituu heti päästyään verkkoon ja toimii siitä hetkestä kahdeksan päivää. Malta kuitenkin mielesi matkakohteeseesi asti äläkä asenna korttia puhelimeen vielä koti-Suomessa.

Toimiiko Matkadatan kortti puhelimessani?

Kolme kokoa. Liittymän mukana tuleva SIM-kortti on ns. trio-kortti, eli siitä on irrotettavissa kaikki SIM-korttikoot: normaali, mikro ja nano. Matkadatan SIM-kortista on napsautettavissa helposti omaan puhelimeesi sopivan kokoinen kortti. Mikäli puhelimesi on SIM-lukittu, ota yhteyttä omaan operaattoriisi, jotta saat neuvoa kuinka purkaa lukitus.

Tarviiko Matkadatan liittymä rekisteröidä johonkin?

Ei tarvitse. Olemme rekisteröineet kaikki kortit etukäteen.

Mitä netin käyttö maksaa ilman Matkadataa omalla liittymälläni?

Netin käyttö puhelimella ulkomailla, etenkin EU-alueen ulkopuolella on erittäin kallista.

Esimerkiksi DNA perii Thaimaassa gigatavusta 149 euroa. Sillä on kuitenkin yllätyksien välttämiseksi 60 euron hintakatto. Tämä mahdollistaa kuitenkin vain noin 0,4 gigan käyttämisen matkalla. Ilman hintakattoa 15 gigan hinnaksi tulisi 5 600 euroa!!

Telia on puolestaan  hinnoitellut Thaimaan nettisurffaamisen hinnaksi 0,2480€/megatavu. Tuolla hinnalla kuluttaja saa tosin käyttöönsä maksimissaan vain 100 megaa (0,1gb) päivässä. Lisäpaketit tämän päälle ovat 4,99 €/100 Mt. Käyttämällä Telian Reissupakettia 15 gigan hinnaksi tulee 186,75 euroa.

Elisan hinnoittelu Thaimaassa on puolestaan 0,149 euroa megatavulta. Sen tarjoamalla Reissunetillä 15 gigaa maksaa 298,50 euroa.

Matkadatan avulla säästät matkallasi siis vähintään 154,85 euroa!!

  Mitä voin tehdä liittymään sisältyvällä 15 gigalla dataa?

  Puhelimen datan käyttö voi olla haastavaa selvittää, ellei tiedä mistä sitä puhelimesta etsiä. Nyrkkisääntö on kuitenkin, että videot kuluttavat huomattavasti enemmän dataa kuin muu käyttö. Toki myös monet taustalla häärivät ja sijaintiasi päivittävät sovellukset ottavat oman osansa datamäärästä. Alla muutamia esimerkkejä mitä 15 gigalla saa tehtyä.

 • Selattua nettiä noin 250 tuntia (9000 nettisivua), tai
 • Katsottua Netflixiä 15 tuntia, tai
 • Pyörittyä somessa 166 tuntia, tai
 • Soiteltua FaceTime-puheluita 88 tuntia, tai
 • Kuunneltua Spotify:ta jopa 1 388 tuntia, tai
 • Lähetettyä yli viisi miljoonaa viestiä tai sähköpostia

 • Olen matkalla yli kahdeksan päivää, mitä tehdä?

  Ei hätää. Yksi kortti on voimassa kahdeksan päivää sen aktivoimisesta lähtien. Näin ollen voit ostaa myös useampia kortteja ja aktivoida uuden käyttöön, aina kun aiempi menee vanhaksi.

  Millä maksutavoilla ostaminen onnistuu?

  Maksutapoja on useita. Ostaminen onnistuu suomalaisten pankkien verkkopankeissa, sekä laskulla, osamaksulla ja Visan, Mastercardin ja American Exptressin luottokortilla. Myös MobilePay maksaminen onnistuu.

  Miten ja kuinka nopeasti saan liittymän tilauksen jälkeen?

  Saat liittymän postitse tyypillisesti 4-5 arkipäivän sisällä tilauksesta. Postitamme liittymäsi viimeistään seuraavana arkipäivänä. Kirjeen perille tulo kestää tyypillisesti 4-5 arkipäivää.  

  Nopealla toimitusajalla pyrimme varmistamaan, että saat liittymäsi ennen lomalle lähtöä ja voit rauhassa keskittyä loman odotukseen. Suosittelemme kuitenkin tilaamaan liittymän 2 viikkoa ennen lomalle lähtöä. 

  Kahden tai useamman liittymän tilaajalle toimitus on ilmainen. Yhden liittymän toimituskulut ovat 2,90 €.