San Franciscosta San Diegoon - näin toteutetaan unelmien road trip Kaliforniassa!

Kalifornia on yksi maailman suosituimpia road trip -kohteita, eikä syyttä. Rannikon kiertäminen autolla ja pysähtyminen toinen toistaan hurmaavimmissa kylissä on unohtumaton kokemus. Miten toteutetaan ultimaattisen onnistunut road trip Kaliforniassa?

Viikko, kaksi viikkoa vai kuukausi?

Mitä enemmän aikaa varaat reissuun, sen parempi. Road trip Kaliforniassa on matka, jonka koet todennäköisesti vain kerran elämässä, joten miksi et varaisi aikaa kunnolla? 

Alla oleva lista on suunniteltu 2-4 viikon reissulle - voit siis matkan pituudestasi ja mielenkiinnon kohteistasi riippuen valita kuinka paljon aikaa vietät yhdessä kohteessa. 

Jos sinulla on aikaa vain viikko  - ei hätää. Yhdessä viikossa ehdit myös näkemään paljon, kun vain suunnittelet matkan huolella. Listalla keltaisella on merkitty paikat, jotka kannattaa sisällyttää viikon matkaan. Aikataulu on tällöin toki melko tiukka, joten jos tiedät hitaamman matkailun olevan enemmän sinun juttusi, tiputa listalta vielä yksi tai kaksi kohdetta pois.

Hyvä suunnittelu on kaikki kaikessa. Tärkeintä on, että itse reissun päällä pystyt elämään hetkissä ja nauttimaan unelmiesi lomasta ilman turhaa stressiä. Road tripillä erityisesti toimiva netti nousee tärkeään rooliin ja sitä tarvitaan monessa tilanteessa. Ajat Google Mapsin avustamana uuteen kohteeseen, etsit sopivaa ravintolaa illalle TripAdvisorista tai ehkä haluat varata seuraavan päivän aktiviteetit jo ennakkoon? 

Yhtä kaikki - hyvä netti on road tripin vakiovaruste tänä päivänä siinä missä vesipullo ja hammasharjakin. Kuitenkaan wifiä harvoin löytyy tien päältä ja siksi suosittelemme, että tilaat netin matkalle mukaan jo ennakkoon. Matkadata on huippuedullinen prepaid-liittymä, joka toimii USA:n nopeimmassa verkossa. Kortti on valmiiksi rekisteröity ja takaa sinulle huolettoman loman. Lue lisää ja tilaa omasi täältä!


Road trip San Franciscosta San Diegoon - 12 pysähdystä


Pysähdys 1: San Francisco

Pysähdys 2: Half Moon Bay

Pysähdys 3: Santa Cruz

Pysähdys 4: Capitola

Pysähdys 5: Monterey

Pysähdys 6: San Simeon

Pysähdys 7: Solvang

Pysähdys 8: Santa Barbara

Pysähdys 9: Malibu

Pysähdys 10: Los Angeles

Pysähdys 11: Orange County

Pysähdys 12: San Diego

 

1. San Francisco 

Historialliset nähtävyydet yhdistettynä rentoon ilmapiiriin ja sykkivään nykykulttuuriin tekevät San Franciscosta yhden maailman mielenkiintoisimmista kaupungeista. Jos et ole ennen käynyt täällä, kannattaa Kalifornian road tripiin sisällyttää ainakin kaksi yötä tässä värikkäässä kaupungissa. 


Lue lisää San Franciscosta

2. Half Moon Bay

Half Moon Bay on pieni kylä noin puolen tunnin ajomatkan päässä San Franciscosta. Paikka on pieni, mutta ehdottomasti näkemisen arvoinen varsinkin taiteen ja meren ystäville. Vietä täällä rauhallinen iltapäivä uniikkeja taidegallerioita kierrellen ja vieraile sitten yhdellä alueen pienistä, rauhallisista rannoista.


Lue lisää Half Moon Baysta

3. Santa Cruz 

Santa Cruzissa et voi olla rentoutumatta! Täällä on kaikki, mitä olet aina haaveillut perinteisessä kalifornialaisessa surffikylässä olevan. Vieraile paikallisella torilla, josta löydät takuuvarmasti uusimmat ja trendikkäimmät terveystuotteet, bongaile surffareita ja nauti livemusiikista. 


Lue lisää Santa Cruzista

4. Capitola 

Vain 15 minuutin päästä Santa Cruzista löydät värikkäistä taloistaan tunnetun suloisen kylän, josta saat takuuvarmasti Instagram-ystävällistä materiaalia! Käy täällä lounaalla yhdessä kylän tunnelmallisista ravintoloista. 


Lue lisää Capitolasta

5. Monterey

Täällä vierähtää helposti kolme tai neljäkin päivää, jos vain aikataulu antaa periksi! Montereyssä meri on läsnä kaikkialla. Kokeile yhtä alueen monista vesiurheiluvaihtoehdoista, vieraile akvaariossa tai nauti merenantimista kauniita maisemia ihaillen. Tähän tarjoaa mahdollisuuden muun muassa InterContinental-hotellissa sijaitseva Restaurant C and Bar (linkki). Myös valaiden bongailu on erittäin suosittu aktiviteetti Montereyssa ja taatusti unohtumaton kokemus kaikeinikäisille .


Lue lisää Montereystä6. San Simeon

San Simeon on erityisen tunnettu kuvankauniista linnastaan, jota ympäröi upeat puutarhat ja mykistävät näkymät. San Simeonissa pääset tutustumaan myös alueen tunnetuimpiin ja rakkaimpiin eläimiin, merileijoniin. Turisteille opastettuja merileijonakierroksia vetää yli sata vapaaehtoista.


Lue lisää San Simeonista

7. Solvang

Hurmaava Solvang on mielenkiintoinen kokemus - paikka on tuulimyllyineen kuin vanhasta elokuvasta ja se mukailee tanskalaista sisarkyläänsä. Täältä löydät muun muassa Hans Christen Andersen -museon ja perinteisiä skandinaavisia kahviloita. 


Lue lisää Solvangista

8. Santa Barbara

Amerikan Rivieraksikin kutsuttu Santa Barbara on taatusti nimensä arvoinen! Upeat maisemat sekä arvokas ja merellinen tunnelma yhdistettynä espanjalaisvaikutteisiin takaavat rentouttavan päivän.


Lue lisää Santa Barbarasta 

9. Malibu

Los Angelesin rauhallinen pikkusisko hurmaa erityisesti ikonisilla rannoillaan. Malibun erikoisuus on myös viinisafari, jossa saat kuplivaa siemaillen nauttia kyydistä läpi viinipeltojen ja pysähtyä välillä syöttämään esimerkiksi kirahveja ja seeproja. Olisiko juuri tämä sinun Kalifornian road trip -kohokohta?


Lue lisää Malibusta

10. Los Angeles

Road trip Kaliforniassa ei ole mitään ilman pysähdystä enkelten kaupungissa! Los Angeles jakaa mielipiteitä eikä ole kaikkien suosikki, mutta varmasti ainakin muutaman päivän visiitin arvoinen ihan jokaiselle. Ensikertalaisen kannattaa tsekata ainakin Beverly Hills, Fisherman’s Village, Hollywood Walk of Fame ja Venice Broadwalk.


Lue lisää Los Angelesista

11. Orange County

Orange County tunnetaan parhaiten Disneylandistaan, joka onkin monen perheen road tripin huipennus. Alueella on kuitenkin muutakin, kuten erinomainen shoppailutarjonta  erityisesti luksusmerkkien ystäville sekä kauniita puutarhoja.


Lue lisää Orange Countysta

12. San Diego

Road tripin viimeinen kohde San Diego on täynnä yllätyksiä. Ihastele toinen toistaan upeampia katutaideteoksia, vieraile vanhassakaupungissa tai lähde seikkailemaan läheisille vuorille - San Diegossa monet parhaista aktiviteeteista ovat ilmaisia tai lähes ilmaisia. Toki San Diegosta löydät myös maailman parhaaksikin tituleeratun eläintarhan, San Diego Zoon. 


Lue lisää San Diegosta


Oletko sinä kokenut road tripiä Kaliforniassa? Jaa vinkkisi! 


Tai suunnitteletko vielä matkaa? Muistathan varmistaa, että sinulla on toimiva netti tien päällä! Road trip Kaliforniassa on huomattavasti mukavampi kokemus ilman huolta pätkivästä netistä tai suurista puhelinlaskuista. Tilaa oma Matkadata prepaid-liittymä nyt täältä. Kortti toimitetaan luoksesi 4-5 arkipäivässä ja se on voimassa 10 päivää ensimmäisestä käyttöhetkestä.
Jätä kommentti

Huomaathan, että kommentit tarkistetaan ennen niiden julkaisua.