Netti ulkomaille

“Informaatioteknologian suurin etu on se, että se auttaa ihmisiä tekemään mitä he itse haluavat. Se auttaa ihmisiä olemaan luovia. Se auttaa ihmisiä olemaan aikaansaavia. Se auttaa ihmisiä oppimaan asioita, joita he eivät voineet ennen edeskuvitella. Joten tavallaan informaatioteknologiassa on aina kyse mahdollisuuksista.“
- Steve Ballmer, Microsoftin toimitusjohtaja. (Lainaus vapaa suomennos) 

Matkadata netti ulkomaille

Jos joku olisi sanonut kymmenen vuotta sitten, että pieni muovinpala auttaa sinua pitämään yhteyttä sinulle rakkaisiin ihmisiin, vaikka maailman toiselta puolen - olisitko uskonut?

Nykypäivän teknologia on tehnyt yhteydenpidosta nopeampaa ja helpompaa. Aina ei kuitenkaan halvempaa - yhä tänä päivänä monet tuskailevat ulkomailla netin käytön kanssa. Kuinka paljon kännykän data roamingia uskaltaa pitää päällä ilman, että puhelinlasku hipoo taivasta?

Eikö olisi suurenmoista, jos nettiä voisi käyttää ulkomailla samalla tavalla kuin kotona - helposti ja edullisesti?

Tähän vastaukseksi kehitettiin Matkadata SIM-kortti. Se on edullisempi vaihtoehto
data roamingille, joka on operaattorisi tarjoama keino jatkaa netin käyttöä ulkomailla.

Mitä on data roaming ja miksi se on niin kallis?

Suomessa kännykässäsi on dataliittymä puhelinoperaattorisi kautta. Todennäköisesti sinulla on liittymä, jonka kautta saat käyttää nettiä Suomessa rajattomasti kiinteään kuukausihintaan.

Matkustaessa ulkomaille tilanne kuitenkin muuttuu. Suomalainen operaattorisi on tehnyt sopimuksen paikallisen operaattorin kanssa, jotta voit käyttää palveluita myös kohdemaassa – rajusti korotettuun hintaan. Tätä operaattorien välistä palvelua kutsutaan data roamingiksi. Taskussasi se tuntuu siten, että käytännössä maksat netinkäytöstä sekä suomalaiselle, että paikalliselle operaattorille. Euroopan ulkopuolelle matkustaessa data roaming hinta voi nousta vähäiselläkin käytöllä erittäin korkeaksi.

Jos matkabudjettia on tuhlattavaksi tai olet saanut jonkun toisen maksamaan laskusi, voisi ajatella, että data roaming on hyvä vaihtoehto. Sen kun jatkat puhelimesi käyttöä samaan tapaan - ainoastaan korkeammilla hinnoilla. Kuitenkaan aina ei ole takuita siitä, että operaattorisi netti toimii matkakohteessa - saattaa olla, että suomalainen operaattorisi on tehnyt sopimuksen sellaisen paikallisen operaattorin kanssa, jonka verkko ei kata kohdettasi tai verkko on erittäin huono.

Matkadata netti ulkomaille

Mikä on Matkadata SIM-kortti?

Matkadata SIM-kortit toimivat Thaimaassa. Data roaming -hinnat ovat EU:n ulkopuolella erittäin korkeita.

Ostamalla Matkadata SIM-kortin matkalle tiedät mistä maksat: kortti sisältää 15 gigaa tiedonsiirtoa. Tällä gigamäärällä voit esimerkiksi kuunnella jopa 1388 tuntia musiikkia tai pyöriä somessa 166 tuntia - määrä riittää siis matkalle useimmiten paremmin kuin hyvin. Prepaid-liittymä on käyttöönotosta lähtien voimassa kahdeksan päivää, joten pidemmälle matkalle voit tilata useampia kortteja.

Mikä parasta, Matkadata SIM-kortit toimivat aina nopeimmassa
verkossa. Voit siis huoletta navigoida Google Mapsin avulla Bangkokin ruuhkaisilla kaduilla tai lähettää lomakuvia viidakosta.


Oliko tämä artikkeli mielestäsi hyödyllinen? Jaa se myös ystävillesi, jotta myös he osaavat punnita erilaisia vaihtoehtoja ennen matkaansa.


Jätä kommentti

Huomaathan, että kommentit tarkistetaan ennen niiden julkaisua.