Mobiilidata voi aiheuttaa yllättäviä kuluja ulkomailla - ota mukaan säästövinkit!

Tiedätkö, miten paljon puhelimesi kuluttaa mobiilidataa ulkomailla?

Muistatko vielä aikaa, jolloin puhelimen tärkeimmät (ja ainoat) ominaisuudet olivat soittaminen ja tekstiviestit? Emme mekään. 

Nyt puhelimen täytyy taipua kymmeniin sovelluksiin ja erityisen tärkeäksi monet näistä nousevat matkalla. Kun halutaan saada rakkaat ihmiset kiinni, tarkistaa apteekin aukioloajat tai varata hotelli lennosta tarvitaan paitsi kännykkä, myös sulavasti toimiva netti. 

Moni tuskailee kuitenkin mobiilidatamaksujen kanssa. Koska mobiilidata pitäisi laittaa päälle, koska sulkea? Paljon mobiilidata oikein kuluttaa?

Ja ennen kaikkea - mikä on mobiilidata?

Puhelimen voi yhdistää nettiin kahdella tavalla: käyttämällä mobiilidataa tai wifiä. 

Wifi toimii tietyllä alueella, esimerkiksi yhdessä kahvilassa ja sen käytöstä ei koskaan veloiteta jälkeenpäin. Wifin käytössä on kuitenkin omat, mediassakin paljon käsitellyt turvallisuusuhkansa.

Mobiilidata taas kuuluu teleoperaattoriltasi ostamaasi liittymään ja maksat sen käytöstä kuukausittain. Näin ollen lasku käyttämästäsi mobiilidatasta tulee postissa jälkeenpäin. Tässä kohtaa monilla alkaa sydän tykyttää - miten ihmeessä pystyn vaikuttamaan tuon laskun määrään?

Nyrkkisääntö on, että jos et ole yhteydessä wifiin, netin selailu ja kaikkien internet-yhteyttä käyttävien sovellusten aktiivisuus kuluttaa mobiilidataa. Eri toiminnot kuluttavat dataa hyvin erilaisia määriä - esimerkiksi videoiden katselu tai videopuhelut kuluttavat mobiilidataa huomattavasti enemmän kuin vaikkapa sähköpostin selaaminen.

Matkadatan SIM-kortin avulla pääset lomailemaan rennosti ilman huolta Suomessa odottavasta puhelinlaskusta. Matkadataa käyttämällä tiedätkin jo ennen lomaa, kuinka paljon tulet älylaitteen käytöstä maksamaan. Näin voit rauhassa keskittyä olennaiseen eli lomailuun.

Mobiiliidata kuriin ulkomailla

Alla vinkit, joiden avulla pidät mobiilidatan käytön kurissa:

1. Vertaile sovellusten datan kulutusta

Asetuksista pääset katsomaan, kuinka paljon mikäkin puhelimen sovellus käyttää mobiilidataa. Näin pystyt tarvittaessa poistamaan turhan mobiilidatasyöpön. 

Mistä näkymä löytyy?

Apple: Asetukset -> Mobiiliverkko

Android: Asetukset -> Verkko ja Internet > Datan käyttö

2. Tarkista, kuinka usein sähköpostilaatikkosi päivittyy 

Sähköpostisi asetuksista pystyt tarkistamaan sen, kuinka usein saapuneet-laatikkosi päivittyy. Jokainen päivitys vie mobiilidataa, joten varmista ettei tämä tapahdu turhan usein. 

3. Lataa offline kartat kännykkääsi

Interaktiivisen kartan käytön sijaan, harkitse että lataat esimerkiksi Google Mapsista itsellesi myös ilman nettiä toimiva kartta kohteesta.

4. Tarkista, löytyykö puhelimesi selaimesta datan säästötilaa

Eri selaimilla säästötila toimii hieman eri tavoin. Kurkkaa selaimesi asetuksiin ja jos säästötila löytyy, kytke se päälle.

5. Nappaa mukaan Matkadata prepaid-liittymä

Ehdottomasti vaivattomin tapa, jolla mobiilidata pysyy hallinnassa ja vältyt suurilta maksuilta on hankkia matkalle mukaan oma helppo ja edullinen Matkadatan SIM-kortti.

Matkadata on paras kaverisi ulkomailla! Kyseessä on käyttövalmis prepaid-liittymä, jossa maksat netin käytöstä vain ja ainoastaan kortin hinnan. Valmiiksi rekisteröity liittymä on voimassa kahdeksan päivää ensimmäisestä käyttöhetkestä ja se sisältää 15 gb tiedonsiirtoa nopeimmassa verkossa Thaimaassa. Matkadatan avulla netin selaaminen reissussa on helppoa ja edullista!

Tilaa omasi matkalle mukaan nyt!
Jätä kommentti

Huomaathan, että kommentit tarkistetaan ennen niiden julkaisua.