Huokea hintataso ja kirjava kulttuuri - miksi sinunkin kannattaa valita Malesia seuraavaksi matkakohteeksi?

Malesia, tuo Thaimaan ja Indonesian pikkuveli, jää usein perusteetta suositumpien matkustusmaiden varjoon. On kuitenkin monta syytä, miksi sinun kannattaisi valita seuraavaksi matkakohteeksi tämä Aasian tuntemattomampi timantti.

 

Aktiviteetit

 Malesiassa ei taatusti lopu tekeminen kesken!

Sen lisäksi, että Malesiasta löydät maailman parhaimmiksikin tituleeratut sukelluskohteet, on maassa mahdollista harrastaa muun muassa retkeilyä sademetsissä, joogaa rannalla, lentolautailua tai kiipeilyä. Tai ehkä haluat lähteä tutkimaan toinen toistaan kauniimpia saaria kajakkien kanssa?

Maan tunnetuin luontokohde lienee eksoottinen Borneo, jossa pääset tekemään tuttavuutta muun muassa orankien kanssa. Tämän lisäksi suosittuja luontonähtävyyksiä ovat vesiputoukset, joihin kannattaa ehdottomasti lähteä paikallisen oppaan kanssa.

Aktiviteetteja ei tarvitse, tai kannatakaan, varata vielä Suomessa, vaan mennä kohteessa paikallisten aktiviteettijärjestäjien puheille. Tsekkaa Tripadvisorista kohteen parhaat järjestäjät ja suunnista suoraan paikan päälle Google Mapsin avulla - Matkadata prepaid-liittymän avulla voit käyttää nettiä Malesiassa huoletta, eikä sinun tarvitse huolehtia pilviin nousevista liittymäkuluista.


Lisää aktiviteetteja: http://theculturetrip.com/asia/malaysia/articles/the-most-thrilling-adventure-activities-in-malaysia/


Elävä, monipuolinen kulttuuri 


 

Malesiassa voit nähdä vaikutteita monista eri Aasian maista. Vierailu yhdessä maan monista chinatowneista on unohtumaton kokemus. Suurimman chinatownin löydät George Townista.

Malesia on kulttuurien sulatusuuni, jossa malajit muodostavat puolet populaatiosta, kiinalaiset neljänneksen ja Malesian alkuperäiskansa 12%. Maassa on myös vaikuttava intialaisvähemmistö ja intialaisen kulttuurin vaikutus on suuri. Moninaisen kulttuurinsa ansiosta Malesian ruokatarjonta on varsin monipuolista.

Myös kolonialismin jäljet ovat edelleen hyvin nähtävissä Malesiassa. Maa on ollut niin Iso-Britannian, Hollannin kuin Portugalinkin siirtomaa ja tämä näkyy esimerkiksi maan kirjavassa arkkitehtuurissa.


Lue lisää Malesian kulttuurista:

http://www.malaysia.travel/en/nl/about-malaysia/culture-n-heritage


Kuala Lumpur


 

Malesian lomaan kannattaa sisällyttää ainakin parin päivän pysähdys myös maan pääkaupungissa Kuala Lumpurissa - kaupungissa, joka hurmaa kaikki aistit. Maista autenttista katuruokaa, ihastele kukkaloistoa puutarhoissa ja heittäydy vilkkaaseen yöelämään. Kuala Lumpurin kokee parhaiten kävellen - vaikka kyseessä on miljoonakaupunki, on liikkuminen Kuala Lumpurissa yllättävän helppoa.

Kuala Lumpurin, kuten Malesian hintataso ylipäänsä, ei ole korkea. Suurine kauppakeskuksineen ja huokeine hintoineen Kuala Lumpur onkin suorastaan shoppailijan paratiisi. Yksi suurimmista ja suosituimmista kauppakeskuksista on Suria KLCC (http://www.suriaklcc.com.my).


Rantaelämä

 

Malesiaan voi matkustaa myös puhtaasti rennon rantaelämän perässä!

Malesiasta löydät lukuisia toinen toistaan valkoisempia ja kutsuvampia rantoja. Parasta on, että toisin kuin monissa muissa yhtä kauniissa rantakohteissa, Malesian rannoilta löydät helposti oman rauhan. Jopa maan suosituimmassa rantakohteessa, Langkawilla, rannoilla on hyvin tilaa. 


Haluatko jakaa hauskimmat hetket biitsiltä suoraan Whatsapp-ryhmässä? Tai näyttää YouTube-videon koko lomaseurueelle rantabaarissa? Tai ehkä jättää baarista lähtiessä hyvän arvostelun TripAdvisoriin? Matkadata 6 GB prepaid-liittymän avulla käytät nettiä Malesian nopeimmassa verkossa missä ja milloin haluat. Tilaa omasi ennen matkaa täältä!


Jätä kommentti

Huomaathan, että kommentit tarkistetaan ennen niiden julkaisua.